Kutatás fejlesztés innováció nagyvállalatoknak

Nagyvállalatokat is megjárt szakemberekként tudjuk, hogy egy hatalmas, több ország gazdaságán is átívelő vállalat, bár tőkeerős, és gyakran a gazdaság hajtómotorjaként üzemel, méreteiből fakadóan csak lassabb változásokra képes.

A 21. századra azonban eljutottunk abba az állapotba, amikor az ilyen nagyvállalatoknak sincs ideje kivárni az adminisztrációs időket, mert a folyamatos innováció, és a folyamatosan megjelenő új technológiák megkövetelik, hogy naprakész megoldásokkal szolgáljanak az emberek problémáira.

Egy startup ezzel szemben kis mérete és dinamikus fejlődési potenciálja okán képes a gyors változásra, és akut megoldásokat képes kínálni a piaci változásokra.
A Quantum Space az Open Innovation módszer segítségével képes a nagyvállalatok kutatás-fejlesztési projektjeinek hatékonyságát növelni azáltal, hogy a startupok módszereit használja fel a nagyvállalat fejlődéséhez. Tesszük mindezt úgy, hogy a nagyvállalat céljaihoz illeszkedő, kihívásaira választ adó startupokat inkubálunk, illetve dinamikusan és gyorsan skálázható fejlesztési csapatokat hozunk létre, vagy akár saját startupokat építünk.

A nagyvállalatok így meggyorsíthatják innovációs folyamataikat, ezáltal pedig megtarthatják piacvezető pozíciójukat ebben a gyorsan változó és megújuló világban.